divendres, 15 de juliol del 2011

Dijous 14 de juliol


Pluja torrencial des de quarts de 6 del matí fins passades les 12 del migdia. Resultat: a les 9 del matí només hi havia 3 mestres preparats per començar, un d’informàtica, un de valors i una altra d’aprendre i ensenyar. A 2/4 de 10 ja n’hi havia 5 i a les 10 del matí ja hem arribat a ser-ne 9. Continua plovent a bots i barrals.
-         Què podem fer? – ens preguntem
-          Reunim-nos tots a l’aula de plàstica i improvisem.
I així ha estat.
Primer hem començat amb un joc de relaxació i confiança: “escriure’s a l’esquena”
Després (ara ja n’han arribat un parell més) hem continuat amb una conversa sobre l’educació a Kédougou, amb moltes queixes pel nombre de nens i nenes que tenen a l’aula, del poc material que reben i de les exigències de l’administració i els pocs recursos que donen (en aquesta qüestió sembla que els dirigents de Catalunya i de Senegal s’hagin posat d’acord).

Hem acabat amb una sessió pràctica de construcció de mòbils per decorar l’arbre “si-no-fos", amb un total de 15 alumnes per fer aquesta tasca
Esperem que demà no plogui tant i puguem fer les sessions previstes.

Des de Kédougou, us volem donar moltes gràcies a tots els que ens envien comentaris. Ens demostra que no estem sols.

4 comentaris:

Maria Pilar Godoy ha dit...

Des de Lleida seguim les vostres explicacions gairebé cada dia i així ens enterem de tot el que esteu fent. Anim i continueu amb moltes ganes, no us deixeu desanimar per la pluja. Entec per lo que heu dit que la gent ha de desplaçar-se de diversos llocs per anar a les classes i amb la pluja no van poder.Bé, paciència. Els mòbils van quedar molt bonics.
Acabo de parlar amb el Guillem, que també em diu que us segueix cada dia, i segurament vindrà a Lleida per estar amb nosaltres i anar a Cambrils el cap de setmana. Petons per la Trini i el Jordi.

Anònim ha dit...

Hola a tots i totes des de Barcelona !!!
Sóc l'Aida ( la neboda de la Pepa ). Cada dia segueixo les vostres activitats a través del blog, i la veritat és que estan molt bé. Quina llàstima això de la pluja, espero que a partir d'ara ja us faci bo, ara que si ve la calor forta... jo no sé que preferiria!!!
Aquí a Barcelona tampoc fa molt bon temps, aquesta setmana ha plogut bastant, avui tenim una treva però diumenge tornem a estar igual.
Bé gent, espero que tot segueix anant molt bé i records a tots des de Barcelona, especialment per la Pepa!!!
Petons i fins aviat

Mireieta ha dit...

La pluja no es obstacle per vosaltres, segur que amb la sessió d'avui els que hi han pogut asistir estaran encantats, felicitats per la capacitat d'improvitzar, sou uns campionts!!!

Anònim ha dit...

Piano, piano si arriba longtano!!
Petons,
Aina, Mar, Fèlix i Maria